Szabásminta és tutorial "a világ legegyszerübb kis táskájához"

Már régóta tartozom ezzel a szabásmintával. Tegnap gyorsan nekiugrottam, letisztáztam, szkenneltem, feliratoztam és már letölthető INNEN. Ha valakinek megtetszett a kis táska akkor a hozzá való keretet a webshopban tudja megvásárolni.
 
 
Méretei:
szélessége fent:18 cm
szélessége lent: 23 cm
magassága: 12 cm a csat nélkül
mélysége: 5 cm
 
Az elkészítése roppant egyszerű:
 
1. Az S320-as (vagy más) merevítő közbélést helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.
 
2. Varrd össze a táska két oldalát (fő anyag).
 
3. A táska talpának elkészítéséhez fogd össze a táska oldalát és a talp részt (zárd a kis lyukat) és rögzítsd keskenyen 3-4 mm-es varrásszélességgel.
 
4. Készítsd el a bélést ugyanígy, megismételve a 2-es és 3-as pontokat.
 
5. Fordítsd úgy az elkészült darabokat, hogy a bélésnek kívül legyen a színe, a fő anyagnak belül legyen a színe. Helyezd egymásba a két darabot.
 
6. Illeszd egymáshoz a fő anyag és a bélés oldalvarrásait és varrd körbe a táska száját úgy, hogy kb. ahol a csat lesz hagyj nyitva az egyik oldalon 6-8 cm-t.
 
7. Fordítsd a táskát színére a nyíláson át, majd tűzd le keskenyen (1-2 mm) a felső vonalat (közben ezzel a varrással bezárva a nyílást).
 
8. Most egy kicsit vasalni kell. Tedd a keretet a táska felső vonalához középre igazítva, hogy tudd mettől meddig ér majd a fém keret. Hajtsd be a két oldalt túllógó részt a táska belsejébe, majd vasald meg ezeket a hajtás vonalakat.
 
9. Jelöld meg a táska közepét mindkét felső vonalon és nézd ki magadnak a fém keret közepét is, majd hímző fonalat vagy erősebb cérnát használva kézi öltésekkel varrd a keretet a táskához.
 
10. Végül a két oldalon "túllógó" részt egyszerűen hajtsd be a vasalt hajtásvonalnál a tárca belsejébe.
 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK