Álomfogó



Az álomfogó tradicionális indián eszköz, nemcsak a békés, nyugodt alváshoz, hanem a tudatos álmodáshoz is. Az indián hagyomány szerint "a jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében."

A fabtextil.hu csapata is álomfogót készített, ami teljesen egyedileg, a webshopban megtalálható termékekből valósult meg. 


Szükséges alkatrészek:

- fém  nyitható nagy karika
- 1,5 x 80 cm felvasalható vlies
- 1,5 x 80 cm tetszőleges textil anyag
- fém medál fityegők
- kötöző madzag
- Gütermann creativ HT2 ragasztó



Álomfogó elkészítési folyamata:

1. A felvasalható vlies-el bevonjuk a karikát, hogy egy kicsit vastagabb legyen, így a textil majd nagyobb felületen fog megjelenni. Ehhez a Gütermann ragasztót használjuk, amiből az elején és a végén a vlies-re teszünk annyit, hogy megragadjon.  Természetesen bármilyen karikát fel lehet használni, de nekünk most ez állt a rendelkezésünkre :)


2. A vlies-el körbetekert karikát bevonjuk a kiválasztott textilünkkel. Itt is használjuk a ragasztót, szintén az elején és a végén egy keveset, nehogy átüssön az anyagon.


3. Szükségünk lesz a kötöző madzagra, amivel a hálót belekreáljuk a karikába. Az elkészítéséhez ITT találtam segítséget.(Nekem sosem sikerült ennyire szabályosra, de szerintem ettől lesz egyedi.) :)



4.  Most már csak a díszítenünk kell. Különböző gyöngyöket és fityegőket lehet aggatni rá, ízlésnek, tetszésnek megfelelően. Én maradtam a hagyományos toll fityegőnél, a hálót pedig cseh üveg gyönggyel díszítettem.


5. Csak az maradt hátra, hogy ráfűzzük a felakasztásához szükséges madzagot és megcsodáljuk a művünket.



Ennyi az egész, mégis egy teljesen egyedi álomfogót alkottunk, ami mindenkinek a tetszését elnyeri. Nem utolsó sorban pedig az éjszakánk is kellemesebben fog telni.


 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK