Ugrás a fő tartalomra

Egyszerü és nagyszerü karkötök DIY - 1. lépés

Van az a reggel amikor nem akarok semmi hangsúlyos kiegészítőt magamra aggatni. Csak valami szolidra vágyom, csak egy kis egyszerű karkötőre. A színe passzoljon a ruhámhoz vagy az eltérő árnyalatával éppen emelje ki azt. És mondjuk egy szív alakú medál legyen rajta, amire ha ránézek eszembejut, hogy legyek nyitottabb. Van egy csillagos is, amiről a nagy álmok jutnak eszembe, a dobókockás az élet játékosságára hívja fel a figyelmemet.

Hétköznapokon reggeltől estig rohanok, dolgozok, intézkedek, egyszerre 5 dolgot csinálok. Hogy megőrizzem az ép elmémet  Nekem az vált be, hogy körbeveszem magam apró kis 'üzenetekkel', amik visszahoznak a normál életbe, amik a legnagyobb hajtás közepén lelassítanak egy másodpercre, amik a legnagyobb bosszúságban is képesek mosolyt csalni az arcomra :)

Az asztalomon van egy kép keret. Nem kép van benne hanem nagyon jópofa, színes papír és a kép keret üvegére filccel írok To Do listát vagy éppen egy aznapi okosságot. Most az van ráírva, hogy "Be happy! Tedd le a poharat!". A kulcstartómón angyalkák, egy fém madárszárny, egy cuki kis kulcs lóg, az asztalomon kallódik egy szalag darab "Good times" felirattal, a csuklómon pedig egy szivecskés karkötő van. Azt hiszem az utóbbiakhoz nem kell magyarázat mi miért van :)

Olyan csodálatos színekből lehet válogatni a gyapjúszálaknál! Kukkantsatok be a medálokhoz is. A karkötő elkészítése tényleg egyszerű, egy fogón és ollón kívül nem kell hozzá más. Dobjátok fel a napotokat vagy másét egy bájos ajándékkal. Ami lehet csak egyszerűen egy karkötő vagy akár egy sokat mondó üzenet :)


Amire szükséged lesz:Az elkészítés menete:

1. Mérd meg a csuklódat és számolj rá egy kis bőséget annak megfelelően, hogy lazán vagy szorosan szereted hordani a karkötőket. A kapocs rész 2,1 cm lesz. Vágd méretre a gyapjúszálakat.

2. Fogd össze a két szálat és egy fogóval felcsippentve a szalagzáró véget illeszd a gyapjúszálak végéhez egy a fogóval jól szorítsd rá.
3. Fűzd fel a medált.

4. A szálak másik végét is zárd a szalagzáró véggel.

5. A 'C' karikát fűzd bele a szalagzáró végen található kis fülbe majd tedd a karikára a karkötő kapocs egyik végét. A fogóval ügyesen zárd a 'C' karikát.

6. A karkötő másik végét is egészítsd ki a karkötő kapocs másik végével.

És tényleg ilyen egyszerű!

További verziók:
 

Ez a karkötő medál kicsit vastagabb, hogy a medál ne csúszkáljon nagyon 3 gyapjúszál került bele és 10 mm-es szalagzáró véget használtam:

A következő bejegyzésben egyet tovább lépünk, a gyapjúszálakat összefonjuk és további ötletes karkötőket gyártunk :)

Egy kis ízelítő:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Hogy a munkátok élvezetes legyen az első olló vágástól az utolsó öltésig a webshopban vásárolt fém tárca/táska keretekhez ingyen le tudjátok tölteni a szabásmintákat. Nem kell kísérletezgetni, elkerülhető egy kis bosszankodás ha esetleg nem sikerül tökéletesre az első szabásminta szerkesztése.

A szabásminták az alábbi bejegyzésekben méretek és tárca típusoknak megfelelően rendszerezve vannak és pdf formátumban lehet őket letölteni.

A szabásmintákat folyamatosan töltöm, ami még nem elérhető a külső oldalon, azt e-mail-ben lehet elkérni jpg formátumban: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
7,5 - 8 cm-es íves
8 cm-es szögletes

8 cm-es "csepp"
9 - 10 cm-es íves
10 cm-es szögletes
10 cm-es szögletes, nagy kapcsos
10 cm-es dupla
12 cm-es íves

12 cm-es szögletes

15 cm-es íves
15 cm-es szögletes

15 cm-es TÁSKA keret
18 cm-es íves
18 cm-es szögletes, nagy kapcsos
20 cm-es íves
20 cm-es szögletes

20 cm-es (szétcsavarozható) alu keret 

Merevítő keretes táska elkészítési leírás *** Bag with internal wire frame ~ tutorial

Ebben a blog bejegyzésben szeretném megmutatni, hogyan lehet a FAB Textil webshop-ban található merevítő keretekhez szabásmintát szerkeszteni. Az elkészítés menete mindig ugyanaz (a talprész lehet más, mint pl. ENNÉL a kis neszinél), ugyanúgy varrjuk meg a 8 cm-es kis neszesszert, mint a nagy, 30 cm-es táskát.
Nálunk most egy tavaszi, vagány táska készült:

A táska mérete: 35 x 21 x 14 cm
Szükséges alapanyagok és kellékek:
- 2 db oldal rész fő anyag, 45 x 24 cm- 2 db oldal rész bélés, 45 x 24 cm- közbélés, 45 x 24 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)- 1 db alja rész fő anyag, 45 x 12 cm- 1 db alja rész bélés, 45 x 12 cm- közbélés, 45 x 12 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)
- 1 pár 30 x 7 cm-es merevítő keret- 1 db 50 cm-es cipzár- 1 pár bőr táskafül- 1 szett patentos bőr pánt
A belső zsebekhez szükséges anyagot és az elkészítési leírást ITT lehet megnézni.
A merevítő keretes táskákhoz és neszesszerekhez a kisz…

Tárca minták 7,5 - 8,5 cm-es íves kerethez

Ha fém keretet vásárolsz a FABulous Textil webshop-ban és szeretnél hozzá szabásmintát, a képek feletti linkre kattintva ingyen letöltheted őket pdf formátumban.

Ha bárhol elakadnál a letöltés közben kérlek írj e-mailt: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
Tárca ötletek következnek a következő 8 és 8,5 cm-es íves kapcsos fém keretekhez:

K_18Szabásminta letölthető INNEN

K_20_a
A szabásminta később kerül feltöltésre.

K_20_b
Szabásminta letölthető INNEN
K_22A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_26Szabásminta letölthető INNEN
K_28
Szabásminta letölthető INNEN
K_32_a
Szabásminta letölthető INNEN

K_32_b
Szabásminta letölthető INNEN

K_36A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_38Szabásminta letölthető INNEN