Gyönyörüen színes asztali rendszerezök - DIY

Ha a szeptemberre  és a suli kezdésre gondolunk, mindenki érzi a friss írószerek illatát és mindenkit elkap a bekötési, hegyezési és rendszerezési vágy... :) Mégsem lehet tompa ceruzával, rendezetlen papírhalmokkal, összevisszasággal kezdeni a sulit. Ilyenkor a szülő is beszerez egy-két írószert magának is és egy kicsit mi felnőttek is rendszerezünk.

Nyáron a FABtextil műhelyében is kicsit eluralkodott a káosz, ezért mi is rendszereztünk. No persze nem mentünk papírboltba, hanem házon belül, a Tilda papírkészleteinkből alkottunk magunknak íróasztali rendszerező dobozkákat a leveleknek, jegyzeteknek, tollaknak, ollóknak. Igazán csinosak lettek, persze  kaptak díszítést grosgrain szalagból, műgyantavirágból, pom-pom szalagból. Az asztalunkon rend lett, íme a bizonyíték fotók ;):



Az elkészítés egyszerű, de  figyelni kell a méretekre:

Vágjuk ki a kartonokat a fotó méretei alapján, vonalzó mellett ollóval vagy művészkéssel karcoljuk be finoman.



A karcolásoknál hajtsuk meg a papírokat egy tompa kés segítségével. A kis fülekre kétoldalú ragasztó csíkokat ragasztunk és  a ragasztó másik oldalát leszedve már rögzíthetjük is az alkatrészeket egymáshoz. Kattints ERRE a linkre és a képek segítséget nyújtanak, hogy hogyan is csatlakoznak a darabkák egymáshoz.




Mi ezeket az alapanyagokat használtuk:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK