Ugrás a fő tartalomra

Megláttuk, megszerettük, megcsináltuk :)

A FB-on és itt a blogon is rengeteget ötletelünk a filc anyagokra és nagyon sok mindent szeretnénk elkészíteni mi magunk is, de sajnos az idő hiány nagy úr.

Erre a füst szürke filcből készült, madaras, enyhén idióta tárcára nem bírtunk nemet mondani. Wiwy látta szenvedésünket :) és kihasználta a szabad 5-10 perceit és elkészítette mindhármunknak ugyanazt a verziót. Mindegyikőnknek más volt az igénye a méretre vonatkozólag: Wiwy pénzt, Kata telefont, én pedig a kártyáimat szerettem volna tárolni benne.


Ez a szabásminta a legkisebbre (kész méret: 12,5 x 9 cm), a kártya tartóra vonatkozik, de játszi könnyedséggel lehet nagyítani a szerint, hogy ki mire szeretné használni. Középre vághatunk egy elválasztót is, így már 2 fakkos lesz a szütyő.

Nem kell sokat varrni, akár kézi öltésekkel is elkészíthető a tárca. Az alap 2 mm-es filcből készült, a szemek és a csőr a vékonyabból, az 1 mm-esből lett szabva.


Az elkészítés menete:

1. Az alap kiszabása után (a csőrnek vágjunk egy 3szöget) a jelöléseknél összehajtjuk a filcet, hogy egy "borítékot" kapjunk és a bal alsó sarokból indulva egyszerre varrjuk végig fél centis varrásszélességgel a jobb alsó csücsökig. Félúton a csőrt illesszük a helyére és varrjuk át azt is. Ha szeretnénk kicsit még feldobni akkor válogassunk a szövött szalagok között és egy pici darabot fogjunk be az oldalvarrásba.

2. A tárca felvarrható mágnes zárral záródik, ezeket kézzel öltsük a helyükre:


3. A szemeket Gütermann ragasztóval rögzítettük. A szemek fehérjének az átmérői: 3,8 és 3,1 cm, a fekete szembogarak 12 és 8 mm-esek. Természetesen el lehet térni ezektől a méretektől és lehet még bohókásabb, kancsalibb jószágokat készíteni :)

Szegény Wiwy aztán nem úszta meg ennyivel a munkát, mert a fiaim meglátták a tárcámat ... és hát akinél szintén tombol az Angry Birds mánia az biztosan megérti a további darabok elkészülésének fontosságát :)


Az alap minta maradt, a szemöldököket és a kanócot kellett csak pluszban szabni és ragasztani. A kanóc rögzítéséhez kivágtam középen a felső hajtásvonalon a filcet és ott bedugtam a kanócot és a tárcán belül ragasztottam. Imádják őket :)

Megjegyzések

  1. Ez megint nagyon tuti! És könnyű is! Nagyon szeretem ezeket a leírásokat.Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Hogy a munkátok élvezetes legyen az első olló vágástól az utolsó öltésig a webshopban vásárolt fém tárca/táska keretekhez ingyen le tudjátok tölteni a szabásmintákat. Nem kell kísérletezgetni, elkerülhető egy kis bosszankodás ha esetleg nem sikerül tökéletesre az első szabásminta szerkesztése.

A szabásminták az alábbi bejegyzésekben méretek és tárca típusoknak megfelelően rendszerezve vannak és pdf formátumban lehet őket letölteni.

A szabásmintákat folyamatosan töltöm, ami még nem elérhető a külső oldalon, azt e-mail-ben lehet elkérni jpg formátumban: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
7,5 - 8 cm-es íves
8 cm-es szögletes

8 cm-es "csepp"
9 - 10 cm-es íves
10 cm-es szögletes
10 cm-es szögletes, nagy kapcsos
10 cm-es dupla
12 cm-es íves

12 cm-es szögletes

15 cm-es íves
15 cm-es szögletes

15 cm-es TÁSKA keret
18 cm-es íves
18 cm-es szögletes, nagy kapcsos
20 cm-es íves
20 cm-es szögletes

20 cm-es (szétcsavarozható) alu keret 

Merevítő keretes táska elkészítési leírás *** Bag with internal wire frame ~ tutorial

Ebben a blog bejegyzésben szeretném megmutatni, hogyan lehet a FAB Textil webshop-ban található merevítő keretekhez szabásmintát szerkeszteni. Az elkészítés menete mindig ugyanaz (a talprész lehet más, mint pl. ENNÉL a kis neszinél), ugyanúgy varrjuk meg a 8 cm-es kis neszesszert, mint a nagy, 30 cm-es táskát.
Nálunk most egy tavaszi, vagány táska készült:

A táska mérete: 35 x 21 x 14 cm
Szükséges alapanyagok és kellékek:
- 2 db oldal rész fő anyag, 45 x 24 cm- 2 db oldal rész bélés, 45 x 24 cm- közbélés, 45 x 24 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)- 1 db alja rész fő anyag, 45 x 12 cm- 1 db alja rész bélés, 45 x 12 cm- közbélés, 45 x 12 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)
- 1 pár 30 x 7 cm-es merevítő keret- 1 db 50 cm-es cipzár- 1 pár bőr táskafül- 1 szett patentos bőr pánt
A belső zsebekhez szükséges anyagot és az elkészítési leírást ITT lehet megnézni.
A merevítő keretes táskákhoz és neszesszerekhez a kisz…

Tárca minták 7,5 - 8,5 cm-es íves kerethez

Ha fém keretet vásárolsz a FABulous Textil webshop-ban és szeretnél hozzá szabásmintát, a képek feletti linkre kattintva ingyen letöltheted őket pdf formátumban.

Ha bárhol elakadnál a letöltés közben kérlek írj e-mailt: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
Tárca ötletek következnek a következő 8 és 8,5 cm-es íves kapcsos fém keretekhez:

K_18Szabásminta letölthető INNEN

K_20_a
A szabásminta később kerül feltöltésre.

K_20_b
Szabásminta letölthető INNEN
K_22A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_26Szabásminta letölthető INNEN
K_28
Szabásminta letölthető INNEN
K_32_a
Szabásminta letölthető INNEN

K_32_b
Szabásminta letölthető INNEN

K_36A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_38Szabásminta letölthető INNEN