Dupla láncos, gyöngyös karkötö


Igazi elmélyedős, koncentrálós feladat ezeknek a karkötőknek az elkészítése. Az első pár gyöngy után persze belejön az ember és jönnek, csak jönnek az ötletek és már legszívesebben mindent ráaggatna a láncra. A legjobb, hogy rá is lehet :)

Mi most csak egy szem, egy gyöngy/fityegő elosztásban dolgoztunk, de persze itt is kimeríthetetlen az ötletek tárháza, szóval egy szemre akár több díszítés is mehet!

Szikrázó napsütésben sikerült fotóznunk és akkor újra beleszerettünk ezekbe az igazán nőies és vidám karkötőkbe. A gyöngyök gyönyörűen csillognak a fényben és hát azért  mi nők  csak szeretjük ha csillog valami ... 



A dupla karikás láncból szükséged lesz kb. 16 centiméterre, ami kb. 25 szemből áll, ez csak azért fontos, hogy ki tudd sakkozni, hogy hogyan is oszd el a karkötőn a különböző gyöngyöket, fityegőket.


A lánc két végére illeszd rá a karkötő kapcsokat szerelőkarikával, majd mérd meg, hogy megfelelő - e a méret a csuklódra. Amennyiben nagy, csípőfogóval tudsz lecsípni a láncból, amennyiben kicsi, rakj be több szerelőkarikát a karkötő kapocsnál.


A gyöngyöket, gyöngykupakokat szerelőpálcára húzzuk. A golyó, gömb alakú műanyag gyöngy aljához és a kék karkötőnél a kerámia gyöngy aljához és tetejéhez használtunk gyöngykupakot.


Miután felhúztuk a gyöngyöket, a szerelőpálcákat fogók segítségével hurkoljuk, hogy majd szerelőkarikát tudjunk bele rakni a képzett hurokba. ITT találsz videós segítséget a szerelőpálca hajlításához, hurkolásához.


Rakjunk szerelőkarikákat a fityegőkre és a "hurkos" gyöngyökre, majd rakjuk rá egyenként őket a lánc szemekre a szerelőkarikák segítségével, fogóval nyomjuk össze a szerelőkarikákat.


Készen is van, nekünk is nagyon jól áll! Ugye milyen gyors volt? ;)








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK