Körvirágos filc nyaklánc

Nem titok, sokat böngésszük a netet, jobbnál jobb ötletekért, amelyeket sokszor meg is valósítunk, ezzel tapasztalatot szerezve, hogy hogyan is válik be egy-egy termékünk, alapanyagunk használatban.
 
E nyaklánc esetében sem volt másként, meglátni, megszeretni, megvalósítani.......és szerencsére a termékeink ismét jól vizsgáztak :)
 
Ami nagyon megtetszett ebben a nyakláncban, hogy szabadkézi kivágással elkészíthető, szalaggal illeszkedik a nyakba  és csak néhány dolog kell hozzá:  pár filclap, szalag, kis díszítés, egy Gütermann ragasztó, és egy olló.
 
 
Az elkészítése is roppant egyszerű:

Vágjunk ki mindenféle  méretű kört 1 mm-es filclapból a nekünk tetsző színekben.


Aztán jön a játék, egy filcalapra elkezdjük helyezgetni a köröket, egymásra - egymás mellé.


Felpakolunk rá díszítéseket, hogy mi is tetszene igazán. Gondoljuk végig melyik pulcsinkhoz pólónkhoz hordanánk szívesen, ezek nyak részéhez igazíthatjuk a nyaklánc formáját, nagyságát, a díszítések stílusát.


Amint elégedettek vagyunk az elrendezéssel, ráragasztunk minden kört egymásra  a  legalsó köröket az alapra.  A díszítéseket is felragasztjuk vagy felöltjük pár öltéssel, majd ragasszuk be a szalagot is a két szélére, a legalsó két filcréteg közé.


Száradás után kivágjuk az alapból az egész nyakláncot, még díszíthetjük pár fém köztessel, és tádám már készen is van. A szalagok végeit érdemes kicsit megolvasztani, hogy ne foszolódjanak ki.





Remélem kedvet kaptatok hozzá ;) jó alkotást kívánunk!

Megjegyzések

  1. Ez nagyon jó lett!!! a filc a legújabb szerelmem - ezt el fogom késziteni, köszi az ötletet! (és kár, hogy igy karácsony után akadtam rá... de majd jövőre megvan az ajándék a barátnőknek :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK