Merevítö keretes neszesszer 8 x 4 cm-es kerettel

A neszesszer kész mérete: 13 x 9 x 6 cm

Szükséges alapanyagok és kellékek:

2 db fő anyag 19 x 13,5 cm
2 db bélés 19 x 13,5 cm
4 db pánt (cipzár mellé) 3 x 19 cm
2 db szövött közbélés 19 x 13,5 cm
1 db kb 25 cm-es cipzár




Az elkészítés menete:

1. A fő anyagból szabott részeket bevasaljuk a szövött közbéléssel. A technikai részleteket megtalálod a terméknél. Majd a bevarrható közbélésből szabott részeket a fő anyag fonákjához fogom és keskenyen, 2-3 mm-es varrásszélességgel összevarrom a darabokat.


2. A pántok rövid oldalainál visszahajtok 1 cm-t, keskenyen megtűzöm a széleket.

3. 2 pántot színt színnel összefordítok, a pántok közé fogom a cipzárt és összevarrom (nem kell egyszerre megcsinálni, lehet rögzíteni először az egyik pántot a cipzárral, aztán hozzávarrni a másik pántot). A színére fordítom a pántokat és a cipzár melletti szélt keskenyen megtűzöm. Ugyanezt megcsinálom a cipzár másik oldalán is.

4. A fő anyag felső vonalán középre igazítjuk a cipzárral összevarrt pántot és rávarrjuk.

5. Majd rávarrjuk a bélést is.

6. A másik oldalon is.

7. Fontos! Húzzuk le a cipzárt. Majd a képen látható módon átfordítjuk a tárcát, cipzár középen, bélés az egyik, fő anyag a másik oldalon és illesztjük a varrás vonalakat (ide akár egy rövid rögzítő varrást is készíthetünk).

Elkészítjük a oldal és aljavarrásokat. Fontos! A pántokra és a cipzárra ne varrjunk rá, az mind a tárca belsejében legyen.

8. A bélésen és a fő anyagon is 3szög alakba igazítjuk a sarkokat, levarrjuk 6 cm hosszan.

9. Majd levágjuk a sarkokat.


10. A bélésen hagyott lyukon a színére fordítjuk a tárcát, majd bevarrjuk a nyílást.

11. Keskenyen megtűzzük a pánt melletti varrás vonalat.

12. Szabjunk ki 2 db 5 x 8 cm-es darabot a fő anyagból és varrjuk ki a jobb oldalon látható módon. Varrás előtt mérjük le a cipzár szélességét, fontos, hogy kényelmesen beleférjen. Fordítsuk ki, igazítsuk ki a sarkokat, majd a szabott szélből hajtsunk vissza 6-7 mm-t és vasaljuk meg.

13. Rögzítsük össze a cipzár két szárát.

14. A cipzár végéből vágjunk le. A pánttól számítva 3,5 cm maradjon, amiből 1 cm-t a négyzetes kis pántba csúsztatunk majd. Varrjuk fel a pántokat a cipzár két végére.

15. A cipzár melletti pántba csúsztassuk be a merevítő keretet, majd kézi öltéssel varrjuk be a kis lyukat. Igazítsuk meg a neszesszer két oldalát és készen vagyunk :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK