Fém keretes dobozka ~*~ Little box with metal purse frame


Még ősszel készült ez a cuki kis tároló, amihez a karácsony előtti hajtás miatt csak most sikerült elkészítési leírást összerakni. Mi imádjuk, remélem nektek is tetszik majd :)



Kész mérete: 15 x 14,5 x 7 cm

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN.

Szükséges anyagok és kellékek:


Az elkészítés menete:

1. Szabjuk ki az alkatrészeket a szabásmintán található utasításoknak megfelelően. A fő anyagokat vasaljuk be a felvasalható vlies-zel, majd a fő anyag fonákjához fogva a merevítő közbélést keskenyen (2-3 mm) varrjuk össze őket.



2. Az eleje középrész (kieg. fő anyag) két oldalára varrjuk fel a csipkét.


3. Varrjuk össze az eleje közép és oldalrészeket és tűzzük le keskenyen a varrásvonalat.


4. Varrjuk össze a zseb két oldalát, fordítsuk a színére, vasaljuk meg, majd tűzzük fel a bélésre két oldalt.


5. Varrjuk fel az eleje részt két oldalt a nagyobb fent íves darabra úgy, hogy a varrás kezdetekor és a végén hagyjunk el egy varrásszélességet. Erősítsünk el.



6. A bélésen ugyanígy készítsük el ezeket az oldal varrásokat.


7. Az alja vonalára varrjuk fel az alja részt úgy hogy a varrás kezdetekor és a végén hagyjunk el egy varrásszélességet. Az alja résznek pont egy varrásszélességgel túl kell lógnia az oldal varrásvonalakon.Erősítsünk el.


8. Az alja részt felhajtva igazítsuk az eleje rész alja vonalához és rögzítsük össze gombostűvel vagy férceljük össze.


9. Varrjuk össze a tároló alját és az íves részeken vágjunk le a varrásszélességből.


10. Ugyanígy készítsük el a bélésen is ezt a lépést, de hagyunk az egyenes szakaszon egy nyílást a kifordításhoz.


11. Színt színnel szemben helyezzük egymásba a fő anyagot és a bélést és rögzítsük a felső szabásvonalakat gombostűvel vagy férceljük össze.


12. A tároló tetejére helyezzük rá a fém keretet és a keret mellett rajzoljuk be a varrás vonalunkat. A most megrajzolt vonalunknak a már meglévő oldal varrásvonalba kell belefutnia.


13. Két varrásvonallal varrjuk össze a bélést és a fő anyagot. Az egyik a tároló elejének a felső része lesz, a másik az íves felső rész. A varrásszélességekre ne varrjunk rá.


14. Vágjunk le a varrásszélességekből mindenhol, a kis ollókkal jelölt részeken 2-3 mm maradjon.


15. A bélésen hagyott nyíláson keresztül fordítsuk a színére a tárolót, vasaljuk le és a "száját" tűzzük le keskenyen (1,5-2 mm-esen)


16. Jelöld meg a tároló száján a közepét és nézd ki magadnak a fém keret közepét is. Annak érdekében, hogy tökéletes legyen a szimmetria és hogy pontosan tudd elosztani a bőséget (ha van, bár a lehajtható részen nem lehet bőség, mert akkor nem fekszik ki szépen, ezért rajzoltuk a keret mellett a varrásvonalak helyét előre) először készíts a fém keret mindkét oldalán 2 rögzítő öltést, egyet középre és egyet bal oldalra (a képen látszik, hogy ezt én fekete színű fonallal készítettem). Én jobb kezes vagyok, jobbról kezdem majd bevarrni a tárolót a keretbe. Bal kezeseknek gondolom fordítva áll kézre. Ezeket a rögzítő öltéseket majd kiszedem mikor a bevarrásnál odaérek.

A bevarráshoz sima hímzőfonalat (Perle) használok, egy szállal.

Így kezdem keretbe varrni ...


Amikor átértem a másik oldalra így indulok vissza.



Belül valahogy így kell kinéznie.


Készen is vagyunk.


Engem kicsit zavart, hogy ekkorára nyitva a tároló száját a keret felvarrás vonala az "arcomba ugrik" ezért egy keskeny csipkét ragasztottam a keret alá. Szerintem szépen kiegészíti a tárolót.




Reméljük tetszett a bejegyzés :)
Ha van kedved írj hozzászólást, annak mi mindig nagyon örülünk!
Köszönjük, hogy itt jártál!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK