Merevítő keretes csavart neszi

Már nagyon régóta izgatta a fantáziámat ez a kis csavart neszesszer és nem is okozott csalódást. Élvezet volt elkészíteni és jól eső érzés ránézni, valahogy nem olyan egyszerű, van benne egy kis csavar ... he he he :)


Kész méret: 14 x 13 (alja átmérő) x 11,5 cm

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN.

Szükséges anyagok és kellékek:
Az elkészítés menete:

1. Szabjuk ki az alkatrészeket a szabásmintán található utasításoknak megfelelően. A fő anyagokat vasaljuk be a ragasztós szövött közbéléssel, majd a fő anyag fonákjához fogva a merevítő közbélést keskenyen (2-3 mm) varrjuk össze őket.



2. Két fő anyag részt (nem a két egyforma mintásat) a képen látható módon szín színnel fordítsunk össze és varrjuk össze őket úgy, hogy a varrás kezdetekor és a varrás végén (a 2. képen mutatom zöld nyíllal) hagyjunk el egy varrásszélességet. A varrás elején és végén erősítsünk el.



3. Az előző pontban leírtak szerint varrjuk össze a 6 fő anyag részt. A varrásszélességeket mindig hajtsuk el, azokra ne varrjunk rá. A neszi aljánál minden varrásvonalunknak egy pontban kell összefutnia.



4. A hosszú oldalon csípjük be a varrásszélességet az utolsó öltésnél, de csak óvatosan, ne vágjunk az öltésig, csak annyira kell bevágni, hogy kényelmesen el tudjuk fordítani a felső darabot, a második képen jobban látszik meddig kell csípni. Majd a felső darabot elfordítva fektessük rá az alsó darabra és a már meglévő utolsó öltéstől indulva varrjuk végig a neszi oldalát.




5. Az előző pontban leírtak szerint varrjuk össze mind a 6 oldal részt.


6. Vágjunk le a sarkoknál a varrásszélességekből,


7. A színére fordítva így néz ki a külső részünk.


8. Ugyanígy készítsük el a bélést is. Az egyik hosszú oldalon hagyjunk nyílást a kifordításhoz.


9. Készítsük el a pántokat a cipzár mellé. Hajtsunk vissza mindkét rövid oldalukon annyit, hogy minden pántunk 16,5 cm legyen. Tűzzük le a visszahajtott részeket.


10. Varrjuk fel a pántokat a cipzár két oldalára (a varrásszélesség ne legyen több mint 7 mm, inkább 5 mm), a képen mutatom, hogy a cipzár végétől hol kezdődjenek a pántok. A két pántot a hosszú oldalán keskenyen összerögzítettem, de a rövid oldalukon még mindig nyitva vannak. Így is kell maradniuk, mert majd a munka végén ott fűzzük a helyére a merevítő kereteket.


11. Most készülnek a cipzár végére a kis pántok. Először hosszában összevarrjuk (érdemes itt hozzápróbálni a cipzárt, hogy mindenképpen jó legyen a méret). Majd elfordítjuk, hogy a varrásvonal középre kerüljön és levarrjuk a végét.


12. A színére fordítjuk a pántokat, kis olló segítségével eligazítjuk a varrásszélességeket a sarkoknál. Majd a megmaradt szabott szélnél visszahajtunk egy varrásszélességnyit és megvasaljuk.


13. Levágjuk méretre a cipzárt, összerögzítjük a cipzár végét (a kocsi előtti részen), majd a pántokat a cipzár két végére húzva körbetűzzük keskenyen.


14. A neszinek bejelöljük a két oldalát, majd ezektől az oldalpontoktól egyformán elhagyva felvarrjuk keskenyen (2-3 mm) a cipzáros pántot a neszi felső szélére.


15. Széthúzzuk a cipzárt, majd a másik pántot is rögzítjük a neszi felső szélére. Két oldalon a két pánt között 2-3 cm maradhat szabadon.


16. Színt színnel szemben egybetesszük a fő anyagot és a bélést.


17. Majd összevarrjuk a neszi felső részét. A varrásszélesség ne legyen több mint 7 mm.


18. A bélésen hagyott nyíláson keresztül a színére fordítjuk a tárolót és ha minden rendben van akkor bevarrjuk ezt a nyílást.


19. A pántok alatt keskenyen végig tűzzük a neszit.


20. A pántok rövid felénél még mindig nyílás van, itt fűzzük a helyére a merevítő kereteket a képen látható módon.


21. Majd kézi vagy gépi öltéssel bevarrjuk a pántok végein a nyílásokat. Én általában (ha a pánt hossza engedi) az eredeti tűzés vonalában varrok végig, oda és vissza.


Készen is vagyunk:




Reméljük tetszett a bejegyzés :)
Ha van kedved írj hozzászólást, annak mi mindig nagyon örülünk!
Köszönjük, hogy itt jártál!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK